Parkváros vagy mini-Dubaj?

A válaszadók 94%-a szerint a budapestiek számára is megfizethető lakásokból és zöldfelületekből álló Parkváros épüljön Rákosrendezőn.

Budapest Parkváros illusztráció

Mini-Dubaj helyett Parkvárost Rákosrendezőre!

Rákosrendező Budapest egyik legértékesebb fejlesztési területe, ahol a kormány egy új, luxuslakásokból és felhőkarcolókból álló városrészt szeretne létrehozni: ez a mini-Dubaj. Ezzel szemben a Fővárosi Önkormányzat Parkváros terve szerint a budapestieknek épülnének új, megfizethető lakások és parkok. 

A Lakógyűlésen a válaszadók 94%-a egyetértett azzal, hogy a budapestiek számára is megfizethető lakásokból és zöldfelületekből álló Parkváros épüljön Rákosrendezőn.

A Lakógyűlés eredménye

 • A budapestiek számára is megfizethető lakásokból és zöldfelületekből álló Parkváros épüljön Rákosrendezőn.

 • Luxuslakásokból és turisztikai látványosságokból álló „mini-Dubaj” épüljön Rákosrendezőn.

 • Nem válaszolt erre a kérdésre.

Milyen lenne a Parkváros?

 • 8-10 ezer megfizethető lakás

  8-10 ezer megfizethető lakás

  A lakhatási válság enyhítésére a Parkvárosban 8-10 ezer új, megfizethető és elérhető lakás épülhet.

 • 30-40 hektáros új közpark

  30-40 hektáros új közpark

  Budapestnek több zöldre van szüksége. A Parkvárosban ezért egy új városi közpark is helyet kaphat, a Rákos-patak vizéből táplált tóval.

 • Fejlődő közszolgáltatások

  Fejlődő közszolgáltatások

  Egy jól működő városban magas szintű közszolgáltatások kellenek. A Parkvárosban minőségi oktatást és egészségügyet kaphatnak a budapestiek.

Milyen lenne a mini-Dubaj?

 • Luxuslakások és felhőkarcolók

  Luxuslakások és felhőkarcolók

  A tervek szerint a beruházó akár 300 méteres felhőkarcolókat építene, az így létrehozott lakások a budapestieknek nem lesznek megfizethetők.

 • Bevásárlóközpont

  Bevásárlóközpont

  A beruházó tervei szerint bevásárlóközpontot is terveznek Rákosrendezőre. Külföldi tapasztalatok szerint ez káros a helyi vállalkozásokra.

 • Turistákat kiszolgáló szolgáltatások

  Turistákat kiszolgáló szolgáltatások

  Rákosrendezőből új turisztikai negyed jönne létre, a budapestiek számára megfizethetetlen szolgáltatások megtelepedését ösztönözve ezzel.

Budapest Parkváros illusztráció

Miért fontos Rákosrendező fejlesztése?

Rákosrendező Budapest egyik aranytartaléka. Éppen ezért kiemelt fontosságú, hogy bármilyen itt történő fejlesztés a rövid és hosszútávon is a budapestiek érdekét szolgálja, és választ adjon a közös jövőnket érintő legfontosabb kihívásokra.

A kormány itt egy új luxuslakásokból és felhőkarcolókból álló turisztikai városrészt szeretne létrehozni. Ez első sorban befektetők és gazdag turisták érdekeit szolgálja, hiszen ez nem megfizethető a budapesti lakosok nagy többsége számára.

A Főváros tervei szerint Rákosrendezőn a budapestieknek épülnének új, megfizethető lakások és parkok, ezzel megoldást nyújtva a Budapestet sújtó lakhatási és klímaválságra. 

Bővebben

Döntsünk együtt a Budapest jövőjét meghatározó kérdésekben!

2. Nyílt versenyeztetés vagy államközi szerződés?

3. Épüljenek-e felhőkarcolók Rákosrendezőre?

4. Szakrendelők: államosítás vagy önkormányzati fenntartás?

Lakógyűlés logó

Mi a Lakógyűlés?

A beleszólás jogát, lehetőségét és eszközét adjuk a budapestieknek. Életre hívtuk a második Budapesti Lakógyűlést, amivel a budapestieknek lehetőségük van kiállni a városért és érdemben formálni Budapest jövőjét.

A Lakógyűlés célja, hogy megvédjük Budapest egyik legértékesebb fejlesztési területét, a Rákosrendezőt, és hogy megóvjuk azokat az egészségügyi szakrendelőket, amelyek a budapestiek egészségét szolgálják.

A szavazáson részt vehet minden budapesti lakcímmel vagy tartózkodási címmel rendelkező, 14 év feletti polgár. Szavazni április 2. és 28. között lehet.

Döntsünk együtt és védjük meg Budapestet!

Bővebben
Utoljára módosítva: 2024. 04. 29.
|
Létrehozás dátuma: 2024. 03. 22.