Budapesti Lakógyűlés 2024 - szavazás

A szavazáson részt vehet minden, budapesti lakcímmel vagy tartózkodási címmel rendelkező, 14 éven felüli polgár.
A szavazás email címhez kötött és anonim.

1Parkváros vagy mini-Dubaj?

Rákosrendező Budapest egyik legértékesebb fejlesztési területe, ahol a kormány egy új, luxuslakásokból és felhőkarcolókból álló városrészt szeretne létrehozni: ez a mini-Dubaj. Ezzel szemben a Fővárosi Önkormányzat Parkváros terve szerint a budapestieknek épülnének új, megfizethető lakások és parkok. 

2Nyílt versenyeztetés vagy államközi szerződés?

A kormány versenyeztetés nélkül, államközi szerződésben kívánja átadni a Rákosrendező területét egy egyesült arab emírségekbeli befektetőnek. Miközben a befektető nyílt versenyben történő kiválasztásával jobban járhatna az állam és Budapest is. 

3Épüljenek-e felhőkarcolók?

A beruházó egy 300 méternél magasabb felhőkarcoló építését tervezi Rákosrendezőn, ami több, mint kétszerese a lágymányosi MOL-torony magasságának. Ez alapjaiban alakítaná át egész Budapest és különösen a Hősök tere világörökségi látványát. A jelenlegi szabályozás szerint maximum 90 méter magas épület épülhet Budapesten.

4Államosítás vagy önkormányzati fenntartás?

Az egészségügyi szakrendelők szinte minden kerületben a kerületi önkormányzat fenntartásában működnek. Ezeket a kerületek a Fővárosi Önkormányzattal közösen fejlesztették az elmúlt években az Egészséges Budapest Program keretében. A kormány a kórházakhoz és az iskolákhoz hasonlóan szeretné a kerületi szakrendelőket is államosítani. 

5Pár kérdés rólad

A szekció kitöltése opcionális. Ha nem szeretnél válaszolni a kérdésekre, nyomj a "Következő" gombra, hogy érvényesíthesd szavazatodat.

6Szavazat érvényesítése

A szavazáshoz add meg irányítószámodat és email címedet, hogy érvényesíthesd a szavazatodat.
A szavazáson részt vehet minden, budapesti lakcímmel rendelkező, 14 éven felüli polgár. A szavazás anonim.

Add meg budapesti lakcímed vagy tartózkodási helyed irányítószámát!

Sikeres beküldés!

Köszönjük, hogy kitöltötte a 2024-es Lakógyűlés kérdőívét.

Hiba történt!

A beküldés során hiba történt, kérlek próbáld újra később.